Banner - MstsRouteBouwers
 

Huidig project

Helaas hebben wij op dit moment geen informatie om weer te geven.
 

MRB ATB-EG voor MSTS.

De examens zijn inmiddels achter de rug en het duurt niet lang of de vakanties breken al weer aan! Helaas laat het mooie weer nog even op zich wachten. Maar om deze zomer toch compleet te maken breng ik jullie vandaag verassend nieuws! 

Al weer bijna 3 jaar geleden (dinsdag 22 juni 2010) ben ik begonnen met het ATB-EG project. Dit automatisch treinbeveilingings systeem was en is nu nog steeds een grote wens van vele onder ons in de MSTS wereld. Het leek een onmogelijk project door de beperkingen die deze simulator helaas kent. Tochwas ik er van overtuigd dat het ATB systeem mogelijk zou moeten kunnen zijn en redelijkzal kunnen functioneren!

Uit nieuwsgierigheid heb ik de bestanden van verschillende routes uitgepluisd en ontdekte een manier om een werkend ATB-EG systeem in een route te kunnen inbouwen.
Hiervoor moesten er zogenaamde sound scripts geprogrammeerd worden waar ik destijds totaal geen verstand van had. Na maanden lang van puzzelen, testen, aanpassen en vele tegenslagen begon ik de structuur en de functies van zo’n script gelukkig onder de knie te krijgen. Waardoor ik uiteindelijk instaat was een eigen geschreven script te ontwikkelen. Op die manier kwam er langzaam een voortgang in het project.

Voor velen leek het misschien een doodlopend project. Voorral omdat ik in alle stilte aan het project heb gewerkt. Maar nu, na al diejaren is het bijna zover!!!

We trappen af met de eerste route: ATB-EG voor de Hoekselijn!

MRB ATB-EG voor MSTS en Open Rails.

Zoals jullie weten is het inmiddels al weer 2 jaar geleden de eerste versie van het ATB-EG systeem voor de Hoekselijn was uitgebracht. Helaas kwam ik er ruim anderhalf jaar later achter dat er fouten zijn gemaakt met als gevolg dat het ATB-EG systeem niet bij iedereen correct functioneerde zoals ik het bedoeld had.

Na even wat rustiger aan gedaan te hebben in de MSTS wereld, heb ik begin dit jaar de draad weer opgepakt. Ik heb besloten om de nieuwe versie te herbouwen om een verbeterd en stabieler systeem te creëren. Zo zijn in dit nieuwe ATB-EG 2.0 systeem een aantal zogenaamde “bugs” opgelost en bovendien ondersteund deze vernieuwde versie nu zelfs ook Open Rails!
 
MRB ATB-EG
MRB ATB-EG v1.0
MRB ATB-EG v2.0
Blijf op de hoogte van onze huidige projecten voor MSTS en Open Rails.

Projecten